НАПРЯМИ ЗМІЦНЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ В СУЧАСНИХ УМОВАХ
DOI:
https://doi.org/10.31891/dsim-2025-10(50)Ключові слова:
управління підприємствами, готельно-ресторанна справа, готельний та ресторанний бізнес, менеджмент, конкурентоспроможність, політики формування, зміцнення та реалізації конкурентних перевагАнотація
У дослідженні у фокусі уваги перебуває проблематика формування та зміцнення конкурентних позицій суб’єктів готельно-ресторанного бізнесу в Україні у сучасних складних соціально-економічних умовах. антикризового управління суб’єктами бізнесу з прицілом на забезпечення адаптації та формування належного рівня економічної безпеки бізнесу в умовах турбулентності. Метою дослідження визначено подальший розвиток методико-прикладних засад зміцнення конкурентоспроможності підприємств готельно-ресторанного бізнесу в сучасних українських реаліях. Обґрунтовано перспективні сфери та напрями подальшого розвитку підприємств готельно-ресторанного бізнесу. Розроблено положення стратегії та інституціональне забезпечення розвитку суб’єктів готельно-ресторанного бізнесу, у тому числі на інноваційних засадах. Сформовано організаційно-економічний механізм активізації економічної діяльності підприємств готельно-ресторанного бізнесу. Визначено напрями реалізації управлінсько-інфраструктурного механізму зростання та розвитку суб’єктів готельно-ресторанного бізнесу. Обґрунтовано шляхи та засоби покращення ресурсного забезпечення господарської діяльності в готельно-ресторанній справі. Забезпечено узгодження управління розвитком суб’єктів готельно-ресторанного бізнесу зі сучасними тенденціями глобалізації і функціонування вітчизняного внутрішнього ринку.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2025 Володимир ЯБЛОНЬ, Лілія СТЕФАНИШИН

Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.