НАПРЯМИ ЗМІЦНЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ В СУЧАСНИХ УМОВАХ

Автор(и)

  • Володимир ЯБЛОНЬ Івано-Франківський навчально-науковий інститут менеджменту Західноукраїнського національного університету https://orcid.org/0009-0008-7202-426X
  • Лілія СТЕФАНИШИН Івано-Франківський навчально-науковий інститут менеджменту Західноукраїнського національного університету https://orcid.org/0000-0002-1163-7782

DOI:

https://doi.org/10.31891/dsim-2025-10(50)

Ключові слова:

управління підприємствами, готельно-ресторанна справа, готельний та ресторанний бізнес, менеджмент, конкурентоспроможність, політики формування, зміцнення та реалізації конкурентних переваг

Анотація

У дослідженні у фокусі уваги перебуває проблематика формування та зміцнення конкурентних позицій суб’єктів готельно-ресторанного бізнесу в Україні у сучасних складних соціально-економічних умовах. антикризового управління суб’єктами бізнесу з прицілом на забезпечення адаптації та формування належного рівня економічної безпеки бізнесу в умовах турбулентності. Метою дослідження визначено подальший розвиток методико-прикладних засад зміцнення конкурентоспроможності підприємств готельно-ресторанного бізнесу в сучасних українських реаліях. Обґрунтовано перспективні сфери та напрями подальшого розвитку підприємств готельно-ресторанного бізнесу. Розроблено положення стратегії та інституціональне забезпечення розвитку суб’єктів готельно-ресторанного бізнесу, у тому числі на інноваційних засадах. Сформовано організаційно-економічний механізм активізації економічної діяльності підприємств готельно-ресторанного бізнесу. Визначено напрями реалізації управлінсько-інфраструктурного механізму зростання та розвитку суб’єктів готельно-ресторанного бізнесу. Обґрунтовано шляхи та засоби покращення ресурсного забезпечення господарської діяльності в готельно-ресторанній справі. Забезпечено узгодження управління розвитком суб’єктів готельно-ресторанного бізнесу зі сучасними тенденціями глобалізації і функціонування вітчизняного внутрішнього ринку.

##submission.downloads##

Опубліковано

15.05.2025

Як цитувати

ЯБЛОНЬ, В., & СТЕФАНИШИН, Л. (2025). НАПРЯМИ ЗМІЦНЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ В СУЧАСНИХ УМОВАХ. Development Service Industry Management, (2), 373–378. https://doi.org/10.31891/dsim-2025-10(50)

Номер

Розділ

Статті