ВИКОРИСТАННЯ НВЧ-НАГРІВУ ДЛЯ ВИПІКАННЯ БІСКВІТНОГО НАПІВФАБРИКАТУ

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.31891/dsim-2023-1(7)

Ключові слова:

НВЧ-апарат, бісквітний напівфабрикат, мікрохвильове нагрівання, випікання, структурно-механічні показники, органолептичні показники

Анотація

У статті розглянуто можливість використання НВЧ-нагріву для випікання бісквітного напівфабрикату з метою скорочення тривалості даного процесу. Розроблено оптимальну кількість рідини, яку необхідно додати у рецептуру для отримання виробу високої якості. Оцінювали вплив висоти тіста перед випіканням, параметрів температури та потужності НВЧ-камери на фізико-хімічні (вологість, упік), структурно-механічні (щільність, гранична напруга зсуву) і органолептичні показники готового бісквіту. На основі проведених досліджень було отримано оптимальні параметри приготування бісквітних напівфабрикатів: кількість води – 5 % від маси сировини, початкова висота тіста – 10 мм, температура випікання – 1000С, тривалість 240 с та поступове підвищення потужності магнетрона від 300 до 600 Вт.

##submission.downloads##

Опубліковано

30.03.2023

Як цитувати

РОГОВА, А., ГРИЗОВСЬКА, Л., & ЧОНІ, І. (2023). ВИКОРИСТАННЯ НВЧ-НАГРІВУ ДЛЯ ВИПІКАННЯ БІСКВІТНОГО НАПІВФАБРИКАТУ. Development Service Industry Management, (1), 61–67. https://doi.org/10.31891/dsim-2023-1(7)

Номер

Розділ

Статті