ПРАКТИЧНІ АСПЕКТИ АНАЛІЗУ ПРОПОЗИЦІЇ АГРОПРОДОВОЛЬЧОЇ ПРОДУКЦІЇ В УМОВАХ ГЛОБАЛЬНИХ РИЗИКІВ ТА ВИКЛИКІВ ПРОДОВОЛЬЧІЙ БЕЗПЕЦІ
DOI:
https://doi.org/10.31891/dsim-2025-11(45)Ключові слова:
агропродовольча продукція, Глобальний індекс продовольчої безпеки, конкурентоспроможність, продовольча безпека, ресурси, ринок, сільське господарствоАнотація
У статті досліджено питання щодо практичних аспектів аналізу пропозиції агропродовольчої продукції в умовах глобальних ризиків та викликів продовольчій безпеці. З’ясовано, що продовольча безпека є головною умовою для стійкого зростання, оскільки вирішення її проблем гарантує забезпечення належного (повноцінного та якісного) харчування громадян. Значну увагу приділено основним проблемам та запропоновано конкретні механізми реагування на них, що дозволяє не лише визначити слабкі місця у системі продовольчої безпеки України, а й окреслити шляхи їх подолання з урахуванням сучасних ризиків і викликів. Обґрунтовано, що узгоджені дії на рівні держави, агробізнесу та міжнародних партнерів можуть гарантувати стабільність продовольчої системи та задовольнити потреби населення навіть у кризових ситуаціях.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2025 Анна ПОДСОХА, Олег КОНОНЕНКО, Андрій СУХОМЛІН, ПОЛЯКОВА Евгенія POLIAKOVA Yevheniia

Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.

