ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНА ДІЯЛЬНІСТЬ: СУТНІСНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ТА СИСТЕМА МЕНЕДЖМЕНТУ

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.31891/dsim-2023-4(26)

Ключові слова:

зовнішньоекономічна діяльність, зовнішньоекономічна діяльність підприємства, менеджмент зовнішньоекономічної діяльності, менеджмент зовнішньоекономічної діяльності підприємства

Анотація

Досліджено трактування дефініції «зовнішньоекономічна діяльність»  у законодавчих актах України та авторські визначення науковців. Виконано розмежування сутності цієї дефініції на рівні процесу та суб’єктів  господарювання. Узагальнено точки зору вітчизняних та зарубіжних науковців щодо сутності категорії «зовнішньоекономічна діяльність підприємства»  та сформовано авторське визначення,  де проставлені акценти для суб’єктів  зовнішньоекономічної діяльності. Визначено пріоритети, рівні, складові,  мету та завдання   системи менеджменту зовнішньоекономічної діяльності. Розмежовано  за сутністю та змістовним наповненням систему менеджменту зовнішньоекономічної діяльності на макро і мікро рівнях соціально-економічних систем.  У підсумку сформовано авторські визначення основних категорій зовнішньоекономічної діяльності, що стосуються сутності та процесу її виконання.

##submission.downloads##

Опубліковано

28.12.2023

Як цитувати

ТЮРІНА, Н., КАРВАЦКА, Н., & ПЕТЯК, А. (2023). ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНА ДІЯЛЬНІСТЬ: СУТНІСНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ТА СИСТЕМА МЕНЕДЖМЕНТУ. Development Service Industry Management, (4), 156–165. https://doi.org/10.31891/dsim-2023-4(26)

Номер

Розділ

Статті