СТРАТЕГІЧНІ НАПРЯМИ ЩОДО ЗМІЦНЕННЯ ПРОДОВОЛЬЧОГО ПОТЕНЦІАЛУ УКРАЇНИ

Автор(и)

  • Олена ПОГОРЄЛОВА Національний університет кораблебудування імені Адмірала Макарова https://orcid.org/0000-0003-2065-2121

DOI:

https://doi.org/10.31891/dsim-2023-4(1)

Ключові слова:

стратегія, потенціал, продовольство, заходи, війна, Україна

Анотація

У статті обґрунтовується основні стратегічні напрями щодо зміцнення продовольчого потенціалу України, що базуються на необхідності вирішення проблеми «потрійного тягаря»: недостатнє харчування, дефіцит поживних мікроелементів та переїдання. Запропоновано застосовувати наступні заходи політики у сфері харчування в Україні: зміна вмісту продуктів харчування; фіскальні заходи; освіта з питань харчування; безпека харчових продуктів; маркування поживності продукції; політика надання продовольчої допомоги. Реалізувати визначені заходи політики у сфері харчування в Україні доцільно за допомогою наступних інструментів: просування різноманітності раціону харчування та диверсифікації виробництва продовольства; активне навчання правилам правильного харчування; кампанії з інформування населення про здоровий спосіб життя. До основних стратегічних напрямів щодо зміцнення продовольчого потенціалу України включено три складові: нівелювання негативного впливу екстремальних кліматичних явищ; стимулювання загальноекономічного зростання; врегулювання конфліктів та забезпечення миру. Останній напрям наразі потребує розробки для вирішення.

##submission.downloads##

Опубліковано

28.12.2023

Як цитувати

ПОГОРЄЛОВА, О. (2023). СТРАТЕГІЧНІ НАПРЯМИ ЩОДО ЗМІЦНЕННЯ ПРОДОВОЛЬЧОГО ПОТЕНЦІАЛУ УКРАЇНИ. Development Service Industry Management, (4), 8–15. https://doi.org/10.31891/dsim-2023-4(1)

Номер

Розділ

Статті