ІННОВАЦІЙНІ HR-СТРАТЕГІЇ В УПРАВЛІННІ ПЕРСОНАЛОМ ІВЕНТ-ІНДУСТРІЇ, ТУРИЗМУ ТА ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ
DOI:
https://doi.org/10.31891/dsim-2025-12(15)Ключові слова:
інноваційні HR-стратегії, upskilling, reskilling, cross-skilling, управління персоналом, івент-індустрія, туризм, готельно-ресторанний бізнесАнотація
У статті досліджено сутність, особливості та практичні аспекти впровадження інноваційних HR-стратегій у системі управління персоналом підприємств івент-індустрії, туризму та готельно-ресторанного бізнесу. Узагальнено зміст і відмінності стратегій upskilling, reskilling і cross-skilling як сучасних моделей розвитку людського капіталу, орієнтованих на гнучкість, універсальність і безперервне навчання персоналу. Визначено їх роль у формуванні кадрового резерву, зниженні плинності кадрів, підвищенні лояльності та ефективності працівників. Обґрунтовано, що поєднання зазначених стратегій створює синергетичний ефект, який забезпечує адаптивність організацій до ринкових змін, посилює інноваційний потенціал і конкурентоспроможність підприємств сфери гостинності. Запропоновано рекомендації щодо інтеграції skilling-підходів у HR-політику підприємств як чинника сталого розвитку в умовах поствоєнної трансформації економіки України.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2025 Ольга РАДІОНОВА

Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.

