МОДЕЛЮВАННЯ РИЗИКІВ БАНКРУТСТВА ТА СТРАТЕГІЧНЕ АНТИКРИЗОВЕ УПРАВЛІННЯ В ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОМУ БІЗНЕСІ В УМОВАХ ЕКОНОМІЧНОЇ НЕСТАБІЛЬНОСТІ
DOI:
https://doi.org/10.31891/dsim-2025-9(27)Ключові слова:
моделювання ризиків, банкрутство, антикризове управління, готельно-ресторанний бізнес, економічна нестабільність, фінансові ризики, стратегічне планування, кризовий менеджментАнотація
Стаття присвячена дослідженню проблем моделювання ризиків банкрутства та стратегічного антикризового управління в готельно-ресторанному бізнесі в умовах економічної нестабільності. Було проаналізовано основні фактори, що впливають на фінансову стійкість підприємств HoReCa, та виділено ключові методи моделювання ризиків, такі як аналіз фінансових коефіцієнтів, стрес-тестування, VAR-моделі, моделі прогнозування грошових потоків та попиту. Розглянуто структурну модель системи антикризового управління, що включає фінансове оздоровлення, операційну оптимізацію, маркетингову адаптацію, кадрове управління, управління ризиками та стратегічне планування. На основі проведеного аналізу розроблено практичні рекомендації щодо мінімізації ризиків банкрутства та забезпечення стійкого розвитку підприємств готельно-ресторанного бізнесу в умовах невизначеності.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2025 Валентина ПОСТОВА, Марина РЯБЕНЬКА, Ірина МАЗУРКЕВИЧ

Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.