ОСОБЛИВІСТЬ КРАФТОВОГО ВИРОБНИЦТВА В РЕСТОРАННОМУ БІЗНЕСІ
DOI:
https://doi.org/10.31891/dsim-2024-7(44)Ключові слова:
крафт, крафтове виробництво, крафтовий продукт, ресторанний бізнесАнотація
У статті досліджено особливість крафтового виробництва в ресторанному бізнесі. Розглянуто поняття крафт та крафтове виробництво. Охарактеризовані головні відмінності між крафтовими та традиційними ресторанними закладами. Досліджено переваги крафтового підходу в ресторанному бізнесі: якість інгредієнтів та унікальність смаку, індивідуальність та креативність у створенні страв, гастрономічний досвід та взаємодія з відвідувачем, можливості для здорового харчування, відповідальність та етика виробництва. Охарактеризовано ряд викликів та труднощів крафтового виробництва в ресторанному бізнесі, а саме: високі витрати на виробництво, проблеми з постачанням і зберіганням, зміни у попиті, труднощі з масштабуванням, логістика та управління запасами, відсутність кваліфікованих кадрів, регулювання та сертифікація, незалежність та брендинг. Розглянуто різновиди бізнесу для виробництва крафтової продукції в ресторанному бізнесі, а саме особливості, вимоги, старт та труднощі. Підсумовано, що крафтове виробництво в ресторанному бізнесі приваблює відвідувачів високою якістю та унікальністю ресторанних страв, але і передбачає низку організаційних, фінансових і логістичних труднощів, з якими необхідно працювати для забезпечення стабільності і рентабельності ресторанного бізнесу.