АНАЛІЗ ПІДХОДІВ ДО ЗАПРОВАДЖЕННЯ ІННОВАЦІЙНИХ МОДЕЛЕЙ РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМНИЦТВА В СФЕРІ ТУРИЗМУ ТА ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОЇ СПРАВИ
DOI:
https://doi.org/10.31891/dsim-2024-8(15)Ключові слова:
туризм, туристичне підприємництво, готельно-ресторанна справа, інноваційні моделіАнотація
В статті досліджено особливості використання інноваційних моделей розвитку підприємництва в галузі туризму та готельно-ресторанного бізнесу. Авторами зазначено, що проведені дослідження вказують на важливість впровадження цифрових технологій, таких як штучний інтелект і інтернет речей (IoT) з метою покращення клієнтського досвіду та оптимізації операційної ефективності . Авторами зауважено, що інноваційні моделі розвитку підприємництва в сфері туризму та готельно-ресторанної справи спрямовані на адаптацію до нових потреб споживачів, використання сучасних технологій, оптимізацію бізнес-процесів та створення унікальних пропозицій. Окремо відмічено, що моделі допомагають підвищити конкурентоспроможність, залучити нових клієнтів і забезпечити стійкий розвиток в умовах швидких змін у сфері туризму та гостинності.