СУЧАСНІ ВИКЛИКИ РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ В УКРАЇНІ З ВРАХУВАННЯМ УМОВ ВІЙНИ ТА ВИМОГ СУСПІЛЬСТВА

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.31891/dsim-2024-7(26)

Ключові слова:

війна, ресторанний бізнес, виклики, науково-технічний прогрес, суспільство, міленіали

Анотація

У статті висвітлено виклики із котрими зіткнувся ресторанний бізнес України у зв’язку із початком війни. Виявлені проблеми завдали значної шкоди, що призвело до закриття  більше 25% закладів громадського харчування. Найбільше постраждали прифронтові області: Луганська, Донецька, Запорізька, Харківська, Херсонська, Дніпропетровська, Сумська. Першопочатковими ударами по бізнесу були значний відтік кваліфікованих кадрів, порушення виробничо - господарських зв’язків та погіршення економічного добробуту населення. Але не лише війна завдає шкоди ресторанному бізнесу. Виклики перед якими постали ресторатори зумовлені зміною самого суспільства внаслідок науково-технічного прогресу що видозмінює глобальні процеси зовнішнього середовища. Потреби споживачів сьогодні кардинально відрізняються від тих котрі були затребувані ще 5-10 років тому. Висвітлення таких  тенденцій дасть змогу мінімізувати вплив війни на вітчизняний ресторанний бізнес та дозволить адаптуватись до викликів майбутнього.

##submission.downloads##

Опубліковано

29.08.2024

Як цитувати

КОШОВА, Б. (2024). СУЧАСНІ ВИКЛИКИ РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ В УКРАЇНІ З ВРАХУВАННЯМ УМОВ ВІЙНИ ТА ВИМОГ СУСПІЛЬСТВА. Development Service Industry Management, (3), 179–183. https://doi.org/10.31891/dsim-2024-7(26)

Номер

Розділ

Статті