ЗНАЧЕННЯ ГАСТРОТУРИЗМУ ЯК СКЛАДОВОЇ HoReCa У ПІСЛЯВОЄННОМУ ВІДНОВЛЕННІ УКРАЇНИ

Автор(и)

  • Ольга ДУЛЬКА Національний університет харчових технологій https://orcid.org/0000-0002-9878-5998
  • Анна ГРОМОВА Національний університет харчових технологій

DOI:

https://doi.org/10.31891/dsim-2024-8(11)

Ключові слова:

індустрія гостинності, гастрономічний туризм, національна кухня, кулінарні традиції

Анотація

Гастрономічний туризм є перспективним напрямом для індустрії гостинності в сучасному світі. Даний напрям туризму допомагає ознайомити туристів з такою частиною місцевої культури, як національна кулінарія що є особливо актуальним для післявоєнного відновлення України. Гастрономічний туризм приваблює людей тим, що дозволяє не лише побачити нові місця, а й пізнати культуру через смакові відчуття. Національні страви, локальні продукти та кулінарні традиції розкривають особливості регіону, його історію та спосіб життя. Це унікальний досвід, що поєднує подорожі з відкриттям гастрономічних скарбів світу, сприяючи кращому розумінню різних культур. Зважаючи на актуальність даної теми, у статті досліджується сутність та особливості гастрономічного туризму та інноваційні підходи до його організації в умовах післявоєнного відновлення України. 

##submission.downloads##

Опубліковано

28.11.2024

Як цитувати

ДУЛЬКА, О., & ГРОМОВА, А. (2024). ЗНАЧЕННЯ ГАСТРОТУРИЗМУ ЯК СКЛАДОВОЇ HoReCa У ПІСЛЯВОЄННОМУ ВІДНОВЛЕННІ УКРАЇНИ. Development Service Industry Management, (4), 66–70. https://doi.org/10.31891/dsim-2024-8(11)

Номер

Розділ

Статті