СУЧАСНІ ПРОБЛЕМИ ТРАНСФОРМАЦІЇ СІЛЬСЬКИХ ТЕРИТОРІЙ ЯК ЧИННИКА ВПЛИВУ НА УПРАВЛІННЯ АГРОПРОМИСЛОВИМ ПІДПРИЄМСТВОМ

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.31891/dsim-2024-7(16)

Ключові слова:

управління агропромисловим підприємством, розвиток бізнесу, сільські території, трансформації сільських територій, якість життя, цінності

Анотація

Сільські території відіграють ключову роль у забезпеченні сталого розвитку, підтримці національної економіки та збереженні культурної спадщини. Їх розвиток та підтримка є важливими завданнями і державної політики, і підприємницького осередка. Метою статті є дослідження сучасних проблем трансформації сільських територій як чинника впливу на управління агропромисловим підприємством.

Уточнено визначення терміну «сільські території» як комплексні системами, де поєднуються економічні, екологічні та соціальні аспекти, створюючи умови для сталого розвитку та покращення якості життя місцевих жителів. Проведене дослідження дає підстави розуміти трансформації сільських територій як процес змін, що відбуваються в сільській місцевості під впливом економічних, соціальних, технологічних та екологічних факторів. Цей процес включає в себе ряд аспектів, які впливають на структуру, функціонування та розвиток агропромислових підприємств на сільських територіях. Проаналізовано сучасні концепції трансформації сільських територій, з’ясовано їх сутність, основні переваги та недоліки в контексті забезпечення ефективності управління агропромисловим підприємством.

Встановлено, що менталітет сільського населення відіграє важливу роль у процесі трансформації сільських територій. Тож,  врахування менталітету сільського населення дозволяє розробляти більш ефективні та стійкі стратегії розвитку сільських територій, що сприятиме гармонійному росту та підвищенню якості життя у сільській місцевості. Формування стереотипів щодо сільських жителів має глибокий вплив на трансформацію сільських територій. Переосмислення стереотипів допоможе не лише покращити сприйняття агробізнесу, але й сприятиме сталому розвитку сільських територій, підвищуючи їхню привабливість та економічну спроможність.

##submission.downloads##

Опубліковано

29.08.2024

Як цитувати

ПЕН, Я. (2024). СУЧАСНІ ПРОБЛЕМИ ТРАНСФОРМАЦІЇ СІЛЬСЬКИХ ТЕРИТОРІЙ ЯК ЧИННИКА ВПЛИВУ НА УПРАВЛІННЯ АГРОПРОМИСЛОВИМ ПІДПРИЄМСТВОМ. Development Service Industry Management, (3), 108–113. https://doi.org/10.31891/dsim-2024-7(16)

Номер

Розділ

Статті