ВПЛИВ ЕНТРОПІЇ ТА ЦИФРОВІЗАЦІЇ НА РОЗВИТОК ПІДПРИЄМСТВ

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.31891/dsim-2024-6(37)

Ключові слова:

глокалізація, цифровізація, ентропійні процеси, ринкова інтеграція, стратегічне планування, конкурентоспроможність, локальні ринки, глобальні стратегії, цифрова економіка

Анотація

У статті розглянуто вплив ентропії та цифровізації на розвиток підприємств в умовах глобалізації та локалізації. Глобалізація, інтеграція глобальних і локальних ринків, стає ключовим фактором успішного розвитку підприємств, особливо в умовах зростаючої невизначеності, спричиненої цифровими трансформаціями. Дослідження підкреслює важливість глокалізаційних стратегій, які дозволяють адаптувати глобальні підходи до специфіки локальних ринків, сприяючи зміцненню конкурентоспроможності підприємств. У роботі аналізується вплив ентропійних процесів на стратегічне планування, необхідність адаптації до нових умов та зниження рівня невизначеності через впровадження цифрових технологій. Зокрема, розглянуто роль цифровізації у зниженні ентропії, покращенні ефективності управління, а також необхідність створення стійких бізнес-моделей для забезпечення довгострокового розвитку підприємств в умовах цифрової економіки. Авторами відзначимо, що під час цифровізації, зростаюча ентропія підвищує рівень невизначеності, що змушує підприємства проявляти гнучкість та швидку адаптацію до змін, що підкреслює необхідність розробки стратегій, які враховують вплив цифровізації на структуру та динаміку ринку, а також сприяють мінімізації ризиків, пов'язаних з ентропійними процесами. Ринкові запити вимагають не лише адаптації до нових технологічних умов, але й створення стійких бізнес-моделей, здатних ефективно функціонувати в умовах підвищеної ентропії та постійних цифрових трансформацій. Цей підхід дозволяє підприємствам залишатися конкурентоспроможними та стійкими в умовах швидких змін та зростаючих вимог ринку.

##submission.downloads##

Опубліковано

30.05.2024

Як цитувати

РЄПІНА, І., ТЕПЛЮК, М., ДЗЮБА, Д., & МОРОЗ, А. (2024). ВПЛИВ ЕНТРОПІЇ ТА ЦИФРОВІЗАЦІЇ НА РОЗВИТОК ПІДПРИЄМСТВ. Development Service Industry Management, (2), 238–243. https://doi.org/10.31891/dsim-2024-6(37)

Номер

Розділ

Статті