ВИКЛИКИ ТА ІМПЕРАТИВИ МЕНЕДЖМЕНТУ ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ПІДПРИЄМСТВА В УМОВАХ КРИЗИ

Автор(и)

  • Мар’яна РОМАНЧУКЕВИЧ Івано-Франківський навчально-науковий інститут менеджменту Західноукраїнського національного університету https://orcid.org/0000-0002-8369-4495

DOI:

https://doi.org/10.31891/dsim-2024-6(30)

Ключові слова:

криза, нестабільність, виклики, ризики, загрози, економічна безпека, менеджмент, управління підприємствами

Анотація

У статті прикуто увагу до викликів і загроз стабільного функціонування й розвитку підприємств в умовах нестабільності, обумовлених зокрема негативними наслідками повномасштабної війни. Метою статті визначено ідентифікацію викликів та обґрунтування імперативів управління економічною безпекою підприємств в умовах кризи. Уточнено змістову характеристику поняття економічної безпеки підприємства. Ідентифіковано виклики забезпечення економічної безпеки підприємств в умовах кризи, зокрема повномасштабної війни. Визначено імперативи управління економічною безпекою підприємств в умовах кризи. Розроблено заходи та засоби, реалізація яких спрямована на гарантування економічної безпеки підприємства в умовах нестабільності. Вказано на орієнтири, яких мають дотримуватися суб’єкти господарювання задля посилення їх економічної безпеки в умовах кризи.

##submission.downloads##

Опубліковано

30.05.2024

Як цитувати

РОМАНЧУКЕВИЧ, М. (2024). ВИКЛИКИ ТА ІМПЕРАТИВИ МЕНЕДЖМЕНТУ ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ПІДПРИЄМСТВА В УМОВАХ КРИЗИ. Development Service Industry Management, (2), 201–205. https://doi.org/10.31891/dsim-2024-6(30)

Номер

Розділ

Статті