МІЖНАРОДНИЙ ДОСВІД РЕВІТАЛІЗАЦІЇ ПРОМИСЛОВИХ ОБ'ЄКТІВ: МОЖЛИВОСТІ ДЛЯ УКРАЇНИ

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.31891/dsim-2024-6(8)

Ключові слова:

ревіталізація, промислові об’єкти, урбаністика, трансформація, індустріальні об’єкти, соціокультурні об’єкти, інфраструктура

Анотація

У статті розглянуто теоретичні засади та практичний досвід зарубіжних проєктів з ревіталізації промислових об’єктів з метою дослідити можливості впровадження даного методу трансформації індустріальних об’єктів в українські реалії. Авторами розглянуто умови для виникнення потреби у ревіталізації промислових об’єктів, виділено характерні особливості ревіталізації у порівнянні з іншими видами перетворень об’єктів промисловості. Наведено приклади успішної промислової ревіталізації у розвинених країнах, досліджено фактори актуальності та корисного впливу від впровадження ревіталізації. Сформовано послідовність етапів процесу ревіталізації промислових об’єктів з виділенням необхідних дій та інструментів, притаманних кожному етапу. Досліджено фактори, які зумовлюють вибір промислового об’єкту для проведення ревіталізації. Розглянуто український досвід із впровадження ревіталізації промислових об’єктів.

##submission.downloads##

Опубліковано

30.05.2024

Як цитувати

БЕССОНОВА, А., БЕЗУГЛА, Л., & БЄЛОБОРОДОВА , М. (2024). МІЖНАРОДНИЙ ДОСВІД РЕВІТАЛІЗАЦІЇ ПРОМИСЛОВИХ ОБ’ЄКТІВ: МОЖЛИВОСТІ ДЛЯ УКРАЇНИ. Development Service Industry Management, (2), 49–55. https://doi.org/10.31891/dsim-2024-6(8)

Номер

Розділ

Статті