СУТНІСТЬ ТА ОСОБЛИВОСТІ ПІДПРИЄМНИЦЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В ДЕРЕВООБРОБНІЙ ПРОМИСЛОВОСТІ

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.31891/dsim-2024-6(6)

Ключові слова:

підприємництво, підприємницька діяльність, підприємницький сектор, деревообробна промисловість, розвиток, організаційно-економічні засади, особливості

Анотація

У дослідженні актуалізовано увагу до проблематики розвитку підприємницької діяльності у виробничому секторі національної економіки. Метою дослідження визначено удосконалення теоретико-методичних засад та методико-прикладних особливостей підприємницької діяльності у деревообробній промисловості України. Встановлено, що підприємницька діяльність у деревообробній промисловості охоплює лісозаготівлю, первинну обробку деревини, виробництво меблів, целюлозно-паперову промисловість та інші суміжні галузі. Ідентифіковано специфічні характеристики підприємництва у деревообробній промисловості як безпосередньо в організації й здійсненні бізнесу, так і в механізмах та інструментах державної підтримки розвитку підприємницької діяльності. Показано, що найбільш специфічні аспекти підприємницької діяльності у деревообробній промисловості стосуються залежності від ресурсів, технологізації виробничих процесів, управління відходами, диференціації продукції, врахування регуляторних вимог, реалізації експортного потенціалу, врахування специфіки умов праці.

##submission.downloads##

Опубліковано

30.05.2024

Як цитувати

ФЕДОРЧУК, С. (2024). СУТНІСТЬ ТА ОСОБЛИВОСТІ ПІДПРИЄМНИЦЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В ДЕРЕВООБРОБНІЙ ПРОМИСЛОВОСТІ. Development Service Industry Management, (2), 35–39. https://doi.org/10.31891/dsim-2024-6(6)

Номер

Розділ

Статті