ВПРОВАДЖЕННЯ ІННОВАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ ДЛЯ ФОРМУВАННЯ СИСТЕМИ БЕЗПЕКИ ЗАКЛАДІВ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.31891/dsim-2024-8(31)

Ключові слова:

інженерна графіка, візуалізація, будівельні конструкції, безпека експлуатації, система безпеки підприємства

Анотація

У статті розглядаються результати проведеного дослідження стосовно актуальності впровадження інженерно-графічної технології для проєктування закладів готельно-ресторанного бізнесу. Доведено безсумнівні переваги інженерної графіки у спроможностях візуалізації та заощадженні часу у процесі планування, організації, коригування та експлуатації готелів і ресторанів, забезпечення їх стабільного та стійкого функціонування завдяки створеної системи безпеки. Результати проведеного дослідження наочно демонструють визначну роль та значення інструментарію інженерної графіки у формуванні якісних проєктів готельно-ресторанного бізнесу, пакету документів із ліцензування, сертифікації, передбачених чинниим законодавством матеріалів, необхідних для відкриття готельно-ресторанного бізнесу та його подальшого функціонування.

Роль та значення інженерної графіки у забезпеченні безпеки будівель готелів і ресторанів є багатогранною та вкрай важливою. Вона допомогає розширити можливості ефективного проєктування, обслуговування та модернізації конструкцій та інженерних систем, що у свою чергу гарантує безпечне функціонування будівлі протягом усього її життєвого циклу. Застосування сучасних графічних інструментів дозволяє вирішувати складні технічні завдання, мінімізуючи ризики та підвищуючи рівень безпеки та комфорту для користувачів будівель.

Проведене дослідження дозволило визначити можливості інженерної графіки у аналізі безпечності будівельних конструкцій; дослідити вплив графічних моделей на прийняття рішень щодо безпеки експлуатації будівель; відобразити спроможності інженерної графіки у проєктуванні шляхів евакуації гостей та персоналу у разі надзвичайної ситуації; охарактеризувати значення технології інженерної графіки у процесі розташування протипожежних систем та обладнання; надати характеристику можливостей візуалізації електричних, водопровідних, вентиляційних та інших систем для забезпечення безпечної експлуатації закладів; визначити важливість застосування інженерної графіки для обслуговування та модернізації електричних, водопровідних, вентиляційних та інших систем для забезпечення безпечної експлуатації закладів.

##submission.downloads##

Опубліковано

28.11.2024

Як цитувати

ПОГРЕБНЯК, А., КУЧЕР, М., ВИШНІКІНА, О., ГОРБ, К., & САБІРОВ, О. (2024). ВПРОВАДЖЕННЯ ІННОВАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ ДЛЯ ФОРМУВАННЯ СИСТЕМИ БЕЗПЕКИ ЗАКЛАДІВ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ. Development Service Industry Management, (4), 194–200. https://doi.org/10.31891/dsim-2024-8(31)

Номер

Розділ

Статті