РЕСУРСОЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПІДПРИЄМСТВ, ЙОГО БЕЗПЕКОВІ АСПЕКТИ ТА ОСОБЛИВОСТІ ВПРОВАДЖЕННЯ СИСТЕМИ ERP (Development Service Industry Management, 2025)
В статті висвітлено суть, структура та принципи ресурсного забезпечення діяльності підприємства, підходи до визначення категорії «ресурсне забезпечення». Охарактеризовано безпекові аспекти ресурсозабезпечення підприємств та фактори впливу на його безпекове ресурсне забезпечення. Проведено аналіз особливостей формування та впровадження системи ERP як інструмента оптимізації бізнес-процесів пов’язаних з ефективним плануванням та використанням ресурсів підприємства. Визначено, що ефективне управління ресурсами забезпечує стабільний розвиток підприємства, дозволяє впроваджувати новітні технології, реалізовувати інвестиційні проєкти, розробляти математичні моделі для оцінки ресурсів, приймати рішення для запобігання кризовим ситуаціям.
Keywords: ресурсозабезпечення підприємств; безпека; принципи ресурсного забезпечення; система планування ресурсів підприємства; ERP-система; система управління ресурсним забезпеченням