УПРАВЛІННЯ ЗМІНАМИ В УМОВАХ ВОЄННОГО ЧАСУ: ВИБІР МОДЕЛЕЙ ТА ПІДХОДІВ (Development Service Industry Management, 2025)
У статті досліджено теоретичні підходи у трактуванні сутності поняття «управління змінами» та його ключових завдань. Обґрунтовано помилковість ототожнення терміну з управлінням підприємством в умовах невизначеності та швидкоплинних змін середовища. Досліджено сучасні моделі управління змінами, які акцентують увагу на лідерстві, комунікаціях та активному залученні працівників до впровадження змін. На основі порівняльного аналізу поширених сучасних моделей управління змінами та пропозицій щодо їх адаптації у практику діяльності підприємств обґрунтовано складові ефективного вибору методів і підходів впливу на персонал в умовах воєнного часу.
Keywords: управління змінами; менеджмент; лідерство; моделі управління; етапи впровадження змін; вплив на персонал