ФОРМУВАННЯ ІНСТРУМЕНТАРІЮ УПРАВЛІННЯ РЕСУРСНИМ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯМ ДІЯЛЬНОСТІ ПРОМИСЛОВИХ ПІДПРИЄМСТВ З ПОЗИЦІЇ ЇХ ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ (Development Service Industry Management, 2025)
Про актуальність питання ресурсного забезпечення діяльності промислових підприємств свідчить чимала кількість наукових досліджень. Дана стаття присвячена вивченню сутності ресурсного забезпечення діяльності підприємства та управлінню ним. В роботі здійснено аналіз основних складових ресурсного потенціалу підприємства. Визначено інструментарій управління ресурсним забезпеченням промислового підприємства та його значення для економічної безпеки підприємства. Встановлено, що формування ефективного інструментарію управління ресурсним забезпеченням діяльності промислових підприємств сприяє не лише забезпеченню ефективної та стабільної господарської діяльності, а й реалізації стратегії економічної безпеки підприємства.
Keywords: ресурсне забезпечення; ресурсний потенціал; промислове підприємство; економічна безпека; інструментарій управління