ГЛОБАЛЬНІ ТЕНДЕНЦІЇ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ДІЛОВОГО ТУРИЗМУ В СУЧАСНИХ УМОВАХ (Development Service Industry Management, 2025)
У статті досліджено світові тенденції розвитку ділового туризму на основі аналізу щорічних звітів та прогнозів Глобальної асоціації ділового туризму. Визначено провідні країни-лідери індустрії MICE та окреслено перспективи її розвитку в сучасних умовах. Особливу увагу приділено викликам для ділового туризму в Україні в контексті безпекових загроз, економічної нестабільності та інфраструктурних обмежень.Простежено багаторівневу залежність ділового туризму від глобальних систем диджиталізації, зокрема в економічному, технологічному, інформаційному, соціокультурному та регуляторному аспектах. Акцентовано увагу на необхідності державної підтримки через створення національних конференц-бюро та стимулювання публічно-приватного партнерства. Підкреслено важливість інтеграції сталих екологічних практик та впровадження цифрових технологій для підвищення ефективності організації ділових заходів і зміцнення конкурентоспроможності України на світовому ринку бізнес-туризму.
Keywords: діловий туризм; індустрія MICE; бізнес-подорожі; глобальні ділові витрати; інфраструктура ділових заходів; гібридні форми організації; глобальні системи диджиталізації; екологічна стійкість