КІБЕРБЕЗПЕКА БІЗНЕСУ В ПЕРІОД ПІСЛЯВОЄННОГО ВІДНОВЛЕННЯ: ВИКЛИКИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ (Development Service Industry Management, 2024)
Кібербезпека є критично важливою складовою післявоєнного відновлення українського бізнесу. Ця стаття аналізує основні кіберзагрози, з якими стикається український бізнес після війни, а також окреслює можливі рішення та перспективи розвитку кібербезпеки у країні.Для забезпечення захисту компанії мають інвестувати у технічні, організаційні та кадрові заходи. Співпраця держави, приватного сектору та міжнародних партнерів сприятиме ефективному захисту від кіберзагроз. Післявоєнне відновлення України передбачає не лише фізичну реконструкцію інфраструктури, а й посилення захисту цифрового простору, особливо для бізнесу. Сучасні компанії значною мірою залежать від технологій, що робить їх потенційною мішенню для кібератак. В умовах гібридної війни кіберзагрози стали частиною економічної безпеки, а тому питання кіберзахисту бізнесу є пріоритетним.
Keywords: кібербезпека бізнесу; період післявоєнного відновлення; виклики; перспективи