OKR В СИСТЕМІ ОБЛІКУ: СУЧАСНИЙ ІНСТРУМЕНТ ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ УПРАВЛІННЯ (Development Service Industry Management, 2024)
Стаття присвячена аналізу інтеграції системи OKR (Objectives and Key Results) у сучасну систему обліку. Розглянуто сутність методології OKR, її ключові елементи, а також особливості застосування для підвищення прозорості та ефективності управління підприємством. Виокремлено переваги впровадження OKR, серед яких узгодження стратегічних цілей, посилення комунікації та забезпечення прозорості облікових процесів. Також акцентується увага на викликах, які виникають при впровадженні OKR, зокрема на потребі адаптації політик і навчання персоналу. Окремо зазначено, що OKR є не лише інструментом управління, а й потужним механізмом для підвищення конкурентоспроможності підприємств. Важливим є потенціал OKR для покращення прийняття рішень та досягнення сталого розвитку.
Keywords: OKR (Objectives and Key Results); система обліку; прозорість управління; стратегічні цілі; конкурентоспроможність підприємств; адаптація політик; сталий розвиток