ТРЕНДИ ТА ІННОВАЦІЇ У СФЕРІ НАВЧАННЯ І РОЗВИТКУ ПЕРСОНАЛУ В УМОВАХ СУЧАСНИХ ВИКЛИКІВ (Development Service Industry Management, 2024)
Статтю присвячено аналізу основних трендів та інновацій у сфері навчання і розвитку персоналу в умовах сучасних викликів, зокрема у контексті технологічних змін, глобалізації та швидкої адаптації до нових умов праці. У статті розглянуто ключові напрямки розвитку корпоративного навчання, зокрема використання цифрових технологій, онлайн-курсів, інтерактивних платформ та штучного інтелекту для персоналізації процесу навчання. Особлива увага приділена важливості гнучких методів навчання, які сприяють розвитку навичок, необхідних для ефективної роботи в умовах постійних змін. Визначено основні інноваційні підходи до розвитку корпоративних університетів та академій, роль менторства та коучингу в підтримці професійного розвитку, а також необхідність інтеграції психологічних аспектів у навчальні програми для забезпечення емоційної стійкості та мотивації працівників. Обговорюються виклики, пов'язані з впровадженням нових технологій в навчальні процеси, а також необхідність розвитку soft skills серед працівників для ефективної взаємодії в сучасних умовах. Враховуючи актуальність теми у світлі глобальних змін, у статті пропонуються практичні рекомендації для організацій щодо адаптації навчальних програм до нових реалій і запровадження інноваційних підходів у процесі розвитку персоналу. Стаття також окреслює перспективи розвитку індустрії навчання та розвитку, враховуючи постійний розвиток технологій, потреби ринку праці та вимоги до професійної компетентності працівників у швидко змінюваному світі.
Keywords: інновації; навчання; розвиток персоналу; професійний розвиток; людський капітал; корпоративне навчання