HR-ТЕХНОЛОГІЇ ЯК ЦИФРОВІ ТРАНСФОРМАЦІЇ КОМПАНІЙ У США, ЯПОНІЇ ТА ЄВРОПІ (Development Service Industry Management, 2024)
Українські лідери підприємств, як і їхні західні колеги, стикаються з необхідністю адаптуватися до нових реалій та впроваджувати інноваційні HR-технології. Для цього автори пропонують ряд конкретних рекомендацій з досвіду різних країн. Описано міжнародний досвід і проблеми ефективного управління страховими компаніями у світі в умовах кризи пандемії, що є актуальним для багатьох компаній на ринку.Американські компанії є лідерами в інноваційних HR-технологіях, таких як штучний інтелект, машинне навчання та великі дані. Вони активно використовують ці технології для автоматизації рутинних завдань, аналізу даних та прийняття рішень на основі даних.Японські компанії відомі своєю увагою до розвитку людського капіталу та створення довгострокових відносин з працівниками. Вони поєднують традиційні підходи до управління персоналом із сучасними технологіями, такими як системи наставництва (менторства) та 360-градусна оцінка.Європейські компанії приділяють велику увагу захисту даних та конфіденційності співробітників. Вони активно впроваджують технології, які забезпечують безпеку персональних даних і довіру співробітників Європи.Досвід цифрової трансформації HR у США, Японії та Європі є цінним для українських підприємств. Вивчаючи ці кейси, українські компанії зможуть: виявити найкращі практики та адаптувати їх до своїх потреб; уникнути типових помилок при впровадженні нових технологій; прискорити процес цифрової трансформації HR.
Keywords: HR-цифрова трансформація; технології лідерства; управління людськими ресурсами; HR-технології; зарубіжний досвід; українські підприємства