ЗАСАДИ ОЦІНЮВАННЯ ПОТЕНЦІАЛУ СИСТЕМИ ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ПІДПРИЄМСТВА (Development Service Industry Management, 2024)
Мета статті полягає у розкритті засад оцінювання потенціалу системи економічної безпеки підприємства. Окреслено склад засад оцінювання потенціалу системи економічної безпеки підприємства, до яких включено особливості об’єкта оцінювання, вимоги до оцінювання, користувачів результатів оцінювання, напрями використання результатів оцінювання. Надано розуміння системи економічної безпеки підприємства та потенціалу системи економічної безпеки підприємства. Визначено склад особливостей потенціалу системи економічної безпеки підприємства  як об’єкта оцінювання, та розкрито зміст кожної з них. Запропоновано склад вимог до оцінювання потенціалу системи економічної безпеки підприємства, та описано зміст кожної з них. Окреслено користувачів результатів оцінювання потенціалу системи економічної безпеки підприємства, й для кожного з таких користувачів показано джерела його зацікавленості у результатах оцінювання потенціалу системи економічної безпеки підприємства. Визначено можливі напрями використання результатів оцінювання потенціалу системи економічної безпеки підприємства, і такі напрями розглянуто за кожним з визначених користувачів результатів такого оцінювання.
Keywords: підприємство; система економічної безпеки; потенціал; особливості об’єкта оцінювання; вимоги до оцінювання; користувачі; напрями використання