РОЗВИТОК ЛІКУВАЛЬНО-ОЗДОРОВЧОГО ТУРИЗМУ В КУРОРТНИХ РЕГІОНАХ ПРОВІДНИХ КРАЇН ЗАХІДНОЇ ЄВРОПИ (Development Service Industry Management, 2024)
Проаналізовано сучасний стан лікувально-оздоровчого туризму в курортних регіонах провідних країн Західної Європи. Визначено вплив окремих чинників на розвиток даної галузі туризму. Створено рейтинг країн Західної Європи, які впливають на розвиток лікувально-оздоровчого туризму на глобальному ринку. Проаналізовано фактори, що впливають на стан розвитку лікувально-оздоровчого туризму в країнах Західної Європи. Визначено доходи від лікувально-оздоровчого туризму країн Західної Європи. Виявлено, що ринок лікувально-оздоровчого туризму з кожним роком змінюється через нові класифікації туристичних послуг для туристів. Лікувально-оздоровчий туризм розвивається та урізноманітнює нові спеціальні програми для пацієнтів, які потребують реабілітаційних послуг та більш гнучких підходів до тривалості лікування та реабілітації власного здоров'я. Виявлено, що Німеччина домінує на досліджуваному ринку лікувально-оздоровчого туризму протягом тривалого часу. Визначено індикатори лікувально-оздоровчого туризму та наведено статистичні дані потоків туристів до країн Західної Європи, а також створено рейтинг лікувально-оздоровчих закладів країн, які є лідерами в рейтингах Європи та світу. Виокремлено найкращі лікувально-оздоровчі заклади країн Західної Європи (де перше місце займає Франція).
Keywords: лікувально-оздоровчий туризм; курорт; лікувально-оздоровчі заклади; пізнавально-оздоровчий тур; країни Західної Європи