ОЦІНЮВАННЯ РОЗВИТКУ КАДРОВОГО ПОТЕНЦІАЛУ ПІДПРИЄМСТВ У КОНТЕКСТІ СУЧАСНИХ ЕКОНОМІЧНИХ ВИКЛИКІВ (Development Service Industry Management, 2024)
У статті досліджено процес оцінювання розвитку кадрового потенціалу підприємств в умовах сучасних економічних викликів та проаналізовано сучасні підходи до оцінки кадрового потенціалу, враховуючи як кількісні, так і якісні характеристики персоналу. Особливу увагу приділено визначенню критеріїв ефективності кадрового потенціалу, методам його розвитку та адаптації до змінюваних умов економічного середовища. Визначено, що в умовах невизначеності та глобальних змін, кадровий потенціал стає однією з ключових конкурентних переваг підприємства, а ефективна система оцінювання дозволяє забезпечити стійкий розвиток організації.
Keywords: кадровий потенціал; кадровий менеджмент; підходи до оцінки кадрового потенціалу; система кадрового потенціалу; оцінка кадрового потенціалу