СУЧАСНІ ВИКЛИКИ РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ В УКРАЇНІ З ВРАХУВАННЯМ УМОВ ВІЙНИ ТА ВИМОГ СУСПІЛЬСТВА (Development Service Industry Management, 2024)
У статті висвітлено виклики із котрими зіткнувся ресторанний бізнес України у зв’язку із початком війни. Виявлені проблеми завдали значної шкоди, що призвело до закриття  більше 25% закладів громадського харчування. Найбільше постраждали прифронтові області: Луганська, Донецька, Запорізька, Харківська, Херсонська, Дніпропетровська, Сумська. Першопочатковими ударами по бізнесу були значний відтік кваліфікованих кадрів, порушення виробничо - господарських зв’язків та погіршення економічного добробуту населення. Але не лише війна завдає шкоди ресторанному бізнесу. Виклики перед якими постали ресторатори зумовлені зміною самого суспільства внаслідок науково-технічного прогресу що видозмінює глобальні процеси зовнішнього середовища. Потреби споживачів сьогодні кардинально відрізняються від тих котрі були затребувані ще 5-10 років тому. Висвітлення таких  тенденцій дасть змогу мінімізувати вплив війни на вітчизняний ресторанний бізнес та дозволить адаптуватись до викликів майбутнього.
Keywords: війна; ресторанний бізнес; виклики; науково-технічний прогрес; суспільство; міленіали