ДОСЛІДЖЕННЯ СУЧАСНИХ ТЕНДЕНЦІЙ ЦИФРОВОГО МАРКЕТИНГУ (Development Service Industry Management, 2024)
Сучасний цифровий маркетинг зазнає значних змін у зв'язку з цифровою трансформацією. У статті досліджуються основні тенденції, що формують сучасну парадигму цифрового маркетингу, включаючи автоматизацію процесів, персоналізацію контенту, використання великих даних, а також новітні цифрові технології, такі як VR і AR, штучний інтелект. Особлива увага приділяється викликам і можливостям, з якими стикаються компанії в процесі адаптації до цифрового середовища. У статті аналізуються сучасні інструменти цифрового маркетингу. Сьогоднішні інструменти цифрового маркетингу є необхідними для будь-якого бізнесу, оскільки вони дозволяють охоплювати цільову аудиторію через різні цифрові канали. Вони забезпечують ефективну взаємодію з клієнтами, включаючи персоналізацію комунікацій та пропозицій. Під час дослідження було визначено практичні аспекти інтеграції цифрових технологій у маркетингову діяльність з метою підвищення її ефективності та результативності. Сучасні тенденції цифрового маркетингу відіграють ключову роль у розробці цифрової маркетингової стратегії компанії. Цифрова маркетингова стратегія дозволяє швидше реагувати на зміни ринку та адаптуватися до нових умов, що забезпечує стале зростання компанії в умовах цифрової економіки. У сучасному світі, де цифрова трансформація змінює бізнес-процеси та споживчі звички, цифровий маркетинг стає необхідністю для бізнесу у всіх секторах цифрової економіки. Аналіз сучасних тенденцій цифрового маркетингу демонструє, що стратегії автоматизації, використання великих даних, персоналізація контенту та впровадження новітніх технологій є критичними для успішної конкуренції та залучення сучасного споживача. Проаналізовано сучасні інструменти цифрового маркетингу, визначено і обґрунтовано переваги розвитку цифрових інструментів у контексті цифрового маркетингу, запропоновано практичні аспекти інтеграції новітніх технологій у маркетингову діяльність для підвищення їх ефективності та результативності. Інтеграція цифрових технологій та інструментів дозволяє компаніям швидко адаптуватися до мінливих ринкових умов і залишатися конкурентоспроможними. Це сприяє створенню більш гнучких, адаптивних та персоналізованих маркетингових стратегій, які відповідають сучасним потребам споживачів. Результати проведених досліджень підкреслюють важливість постійного вдосконалення маркетингових стратегій та адаптації до швидко змінних ринкових умов для ефективного використання потенціалу цифрових інструментів у маркетинговій діяльності.
Keywords: цифровий маркетинг; тенденції; цифрова трансформація; бізнес; компанії; інструменти цифрового маркетингу; штучний інтелект; VR та AR