МЕХАНІЗМ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ БІЗНЕС-ПРОЦЕСІВ ОРГАНІЗАЦІЙ ІТ-СЕКТОРУ В УМОВАХ ДІДЖИТАЛІЗАЦІЇ ЕКОНОМІКИ (Development Service Industry Management, 2024)
У статті наголошено на пріоритетах організацій ІТ-сектору і одним з таких виділено забезпечення ефективності бізнес-процесів. Обґрунтовано важливість дотримання організаціями ІТ-сектору ресурсного підходу до забезпечення ефективності бізнес-процесів, у якому окрім базових складових (фінансово, матеріально-технічного та іншого ресурсного забезпечення), важливо розвивати інтелектуальний капітал, посилювати інноваційність та інвестиційну привабливість. Таким чином запропоновано розглядати механізм забезпечення ефективності бізнес-процесів організацій ІТ-сектору як складову системи управління, вектори якої направлені на налагодження ефективної підприємницької діяльності в умовах діджиталізації економіки. Сформовано концептуальні положення розроблення та реалізації механізму забезпечення ефективності бізнес-процесів організацій ІТ-сектору в умовах діджиталізації економіки, де виділено важливість вдосконалення системи управління забезпеченням ефективності бізнес-процесів та підвищення ефективності використання економічних важелів управління бізнес-процесами.
Keywords: організації ІТ-сектору; бізнес-процес; ІТ-ринок; діджиталізація економіки; забезпечення ефективності; механізм