УПРАВЛІННЯ БІЗНЕС-ПРОЄКТАМИ ЩОДО ТРАНСПОРТНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА (Development Service Industry Management, 2024)
У сучасних умовах глобалізації та інтенсифікації зовнішньоекономічної діяльності підприємств, ефективне управління бізнес-проєктами щодо транспортного забезпечення є ключовим чинником їх успішної реалізації. Важливим аспектом є інтеграція екологічних, соціальних та економічних факторів у логістичні процеси, що відповідає глобальним цілям сталого розвитку. Стаття розглядає основні етапи управління бізнес-проєктами у сфері транспортної логістики підприємств, орієнтованих на зовнішньоекономічну діяльність, а також фактори, що впливають на їх успішне виконання. Зокрема, аналізується роль транспортної інфраструктури, вибір оптимальних видів транспорту для міжнародних перевезень, а також застосування інноваційних технологій у транспортній логістиці. У статті також розглянуто впровадження інновацій у транспортну логістику зовнішньоекономічної діяльності. Використання сучасних технологій дозволяє оптимізувати маршрути, скоротити витрати, покращити моніторинг за перевезеннями та підвищити загальну ефективність транспортних операцій. Особливу увагу приділено екологічним аспектам у транспортній логістиці. У статті висвітлено важливість використання екологічно чистих видів транспорту та впровадження принципів зеленої логістики, які сприяють зменшенню негативного впливу на довкілля та зростання вартості екосистемних послуг.
Keywords: управління бізнес-проєктами; транспортне забезпечення; зовнішньоекономічна діяльнісь; інноваційні технології; принципи зеленої логістики; екосистемні послуги