ІНСТРУМЕНТАРІЙ МЕХАНІЗМУ УПРАВЛІННЯ РЕСУРСАМИ ПРОМИСЛОВИХ ПІДПРИЄМСТВ (Development Service Industry Management, 2024)
У дослідженні у фокусі наукового дискурсу перебувають аспекти формування й ефективного використання ресурсного забезпечення підприємств промисловості. Охарактеризовано актуальність проблематики управління ресурсами, зокрема фінансовими, інтелектуально-кадровими, матеріально-технічними, техніко-технологічними, інвестиційними. На таких засадах метою дослідження визначено узагальнення теоретико-методичних засад та вдосконалення практичних рекомендацій з формування інструментарію механізму управління ресурсами промислових підприємств. Розроблено механізм з відповідною сукупністю його елементів та визначено інструменти ефективного ресурсного менеджменту підприємств промисловості. Визначено структуру ресурсного забезпечення суб’єкта реального сектора економіки. Сформульовано низку концепційних положень з раціонального формування та ефективного управління ресурсним потенціалом у виробничому бізнесі.
Keywords: ресурси; ресурсне забезпечення; ресурсний потенціал; управління підприємствами; промисловість; промислові підприємства; механізм управління; менеджмент