ЗБАЛАНСОВАНА СИСТЕМА КРИТЕРІЇВ ТА ПОКАЗНИКІВ ФІНАНСОВОГО МЕНЕДЖМЕНТУ ІННОВАЦІЙНО-ТЕХНОЛОГІЧНО АКТИВНИХ ПІДПРИЄМСТВ (Development Service Industry Management, 2024)
У статті аналізуються питання інноваційно-технологічної активності та розвитку суб’єктів господарювання, а також фінансового забезпечення цих процесів. Показано, що фінансовий менеджмент виступає, по суті, зв’язуючою ланкою між інноваційно-технологічною діяльністю підприємств, інвестиційно-інноваційним менеджментом, а також управлінням фінансово-економічними аспектами розвитку бізнесу, його ефективізацією. Констатовано, що налагодження такої ефективної системи управління потребує формування належної інформаційної основи, яку забезпечують відповідні показники. Зроблено висновок, що для узгодження відповідних процесів необхідна розробка та апробація безпосередньо збалансованої системи показників. Відтак, метою дослідження визначено розробку збалансованої системи критеріїв та показників фінансового менеджменту інноваційно-технологічно активних підприємств. Визначено орієнтири інноваційно-технологічного розвитку бізнесу та його фінансового забезпечення.
Keywords: фінансовий менеджмент; ключові показники фінансового управління; цифрові інструменти фінансового менеджменту; стратегія розвитку підприємства