ЛЬВІВЩИНА, ЯК ПЕРСПЕКТИВНИЙ РЕГІОН УКРАЇНИ ДЛЯ СТАЛОГО РОЗВИТКУ ТУРИЗМУ ТА РЕКРЕАЦІЇ (Development Service Industry Management, 2024)
Стаття присвячена дослідженню туристично-рекреаційного потенціалу Львівщини, оцінці впливу сучасних викликів на розвиток туризму в регіоні та розробці рекомендацій для забезпечення сталого розвитку туристичного сектору в умовах кризи. В процесі дослідження встановлено основні проблемні аспекти та перспективи переходу області до напрямку сталого розвитку, здійснено SWOT-аналіз туристично-рекреаційної сфери Львівщини, який підтверджує, що розвиток туризму та диверсифікація економіки є ключовими для подальшого успіху регіону. Визначено основні проблеми, шляхи їх вирішення та перспективи розвитку туристичного потенціалу регіону. Встановлено, що стратегія розвитку туризму повинна бути спрямована на створення нових інноваційних продуктів та покращення інфраструктури. В цілому, розвиток туризму на Львівщині вимагає комплексного підходу та співпраці всіх зацікавлених сторін: органів влади, бізнесу, громадських організацій та міжнародних партнерів для забезпечення сталого та успішного розвитку туризму на Львівщині. Таким чином, Львівська область має всі передумови стати одним із найпривабливіших туристичних напрямків не лише в Україні, але й у всій Центрально-Східній Європі.
Keywords: туристично-рекреаційні ресурси; Львівщина; сталий розвиток; туризм; рекреація; інфраструктура