ОЦІНЮВАННЯ ВІДПОВІДНОСТІ ТЕКСТИЛЮ УКРАЇНСЬКОГО ВИРОБНИЦТВА (Development Service Industry Management, 2024)
У статті розглянуті питання оцінювання відповідності текстилю українського виробництва чинним нормативним документам. Досліджено показники якості та безпечності зразків серветок масова частка компонентів сировинного складу, рівень рН, вміст пестицидів, вміст екстрагувальних важких металів. Компонентний склад зразків не відповідає маркуванню серветок. За встановленими показниками рівень рН (5,3), вміст пестицидів та екстрагувальних важких металів (кількісні характеристики не виходять за межі чутливості приладу та відповідають нормативним документам) зроблено висновок щодо рівня безпечності серветок. Зроблені висновки щодо напрямків діяльності українських виробників текстильних виробів щодо просування власної продукції та для відповідального споживання.
Keywords: якість; безпечність; оцінка відповідності; технічне регулювання; текстиль