СУТНІСТЬ ТА ОСОБЛИВОСТІ ПІДПРИЄМНИЦЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В ДЕРЕВООБРОБНІЙ ПРОМИСЛОВОСТІ (Development Service Industry Management, 2024)
У дослідженні актуалізовано увагу до проблематики розвитку підприємницької діяльності у виробничому секторі національної економіки. Метою дослідження визначено удосконалення теоретико-методичних засад та методико-прикладних особливостей підприємницької діяльності у деревообробній промисловості України. Встановлено, що підприємницька діяльність у деревообробній промисловості охоплює лісозаготівлю, первинну обробку деревини, виробництво меблів, целюлозно-паперову промисловість та інші суміжні галузі. Ідентифіковано специфічні характеристики підприємництва у деревообробній промисловості як безпосередньо в організації й здійсненні бізнесу, так і в механізмах та інструментах державної підтримки розвитку підприємницької діяльності. Показано, що найбільш специфічні аспекти підприємницької діяльності у деревообробній промисловості стосуються залежності від ресурсів, технологізації виробничих процесів, управління відходами, диференціації продукції, врахування регуляторних вимог, реалізації експортного потенціалу, врахування специфіки умов праці.
Keywords: підприємництво; підприємницька діяльність; підприємницький сектор; деревообробна промисловість; розвиток; організаційно-економічні засади; особливості