ПІДХОДИ ДО ОЦІНКИ РІВНЯ МАРКЕТИНГОВОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ФІНАНСОВО-ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ПІДПРИЄМСТВ (Development Service Industry Management, 2024)
Досліджено специфіку процесів визначення основних елементів та методів оцінювання маркетингу фінансово-економічної безпеки підприємства. Проаналізовано підходи до оцінювання показників в маркетинг-менеджменті економічної безпеки підприємств, в тому числі щодо визначення ефективності маркетингової діяльності. Обґрунтовано необхідність аналізу маркетингових витрат підприємств від яких залежить ефективність маркетингового забезпечення фінансово-економічної безпеки. Охарактеризовано оціночні фінансові параметри забезпечення безпеки підприємства, які дозволяють визначити як фінансовий стан підприємства, так і рівень маркетингового забезпечення. Актуальним є формування підсистеми базових оціночних показників маркетинг-менеджменту економічної безпеки підприємства до яких буде віднесено параметри збутової і товарної діяльності, параметри цінової політики, параметри маркетингових витрат та визначення рівня фінансово-економічної безпеки підприємства.
Keywords: маркетинг-менеджмент; фінансово-економічна безпека; оцінка маркетингового забезпечення; управління підприємством; показники