ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ РЕАЛІЗАЦІЇ СТРАТЕГІЇ ДИВЕРСИФІКАЦІЇ ПІДПРИЄМНИЦЬКИХ СТРУКТУР ЗА УМОВ НЕВИЗНАЧЕННОСТІ (Development Service Industry Management, 2024)
Диверсифікація охоплює широкий спектр аспектів, від характеристик диверсифікації виробництва до оцінки факторів, які впливають на рішення щодо її впровадження. Це поняття є невід'ємною частиною організаційно-економічного механізму функціонування підприємницьких структур і включає в себе класифікацію типів диверсифікації та аналіз джерел їх фінансування. В статті розглянуто етапи проведення диверсифікації, основні напрями диверсифікації в сучасних умовах та охарактеризовано диверсифікаційні методи.
Keywords: диверсифікація; стратегія диверсифікації; адаптація; експансія; поглинання; злиття; приєднання; інвестування; сприяння; диверсифікація виробництва