ПІДХОДИ ТА ВИКЛИКИ ДО УПРАВЛІННЯ ПРОЄКТАМИ МИТНО-БРОКЕРСЬКИХ КОМПАНІЙ В УМОВАХ СТАЛОГО РОЗВИТКУ (Development Service Industry Management, 2024)
Стаття присвячена управлінню проєктами в митно-брокерських компаніях. Управління проєктами охоплює планування, організацію, контроль та моніторинг завдань, що є необхідними для успішної діяльності у сфері міжнародної торгівлі. Сучасні виклики, такі як боротьба зі зміною клімату та підвищення соціальної відповідальності бізнесу, вимагають адаптації до принципів сталого розвитку. Ці принципи включають екологічну відповідальність, економічну ефективність і соціальну справедливість.У митно-брокерських компаніях управління проєктами має враховувати екологічні ризики, оптимізувати використання ресурсів і впроваджувати енергоефективні рішення. Інновації, такі як автоматизація документообігу та моніторинг енергії, сприяють скороченню витрат і мінімізації негативного впливу на довкілля. Крім того, соціальна відповідальність полягає у створенні гідних умов праці та забезпеченні різноманітності й інклюзії. Впровадження сталого розвитку допомагає підвищити ефективність і конкурентоспроможність компанії на глобальному ринку.
Keywords: управління; бізнес-проєкти; інноваційні проекти; митно-брокерські компанії; сталий розвиток