ФОРМУВАННЯ СИСТЕМИ АНТИКРИЗОВОГО УПРАВЛІННЯ В ЗАБЕЗПЕЧЕННІ ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ПІДПРИЄМСТВ (Development Service Industry Management, 2024)
В сучасних турбулентних умовах, що характеризуються складними геополітичними та геоекономічними умови та їх впливом на функціювання вітчизняної економіки, через виникнення безлічі проблем на всіх рівнях антикризового управління, виникає об'єктивна необхідність у переосмислення факторів антикризового управління на макро-, мезо- та мікрорівні. У статті визначені теоретичні засади, функціональний зміст та напрями вдосконалення антикризового управління як невід'ємного елемента системи забезпечення економічної безпеки підприємств. Доведено, що антикризове управління в сучасних умовах розвитку вітчизняної економіки набуло особливої значущості в контексті забезпечення економічної безпеки підприємств. Обґрунтовані проблемні аспекти, що визначають низьку ефективність антикризового управління на підприємствах. Отримані результати були покладені в основу розробки практичних рекомендацій щодо вдосконалення системи антикризового менеджменту на вітчизняних підприємствах з метою зміцнення та підтримки їх економічної безпеки.
Keywords: управління; антикризове управління; антикризова стратегія; економічна безпека; ризик; контролінг