ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА В УМОВАХ ЦИФРОВІЗАЦІЇ: НОВІ ВИКЛИКИ І МОЖЛИВОСТІ (Development Service Industry Management, 2023)
У статті об’єктом дослідження слугують процеси цифрової трансформації економіки і суспільства, тренди й наслідки, які їх супроводжують, включно зі викликами і новими можливостями, які з’являються перед підприємствами в таких умовах. Наголос робиться на проблематиці менеджменту та забезпечення конкурентоспроможності бізнесу на тлі всеохоплюючої цифровізації економічних відносин. Метою дослідження визначено ідентифікацію нових викликів і можливостей цифровізації, а також обґрунтування інструментів та засобів забезпечення конкурентоспроможності підприємств у середовищі цифрової трансформації економіки. Визначено напрями та засоби зміцнення конкурентних позицій підприємств зі застосуванням цифрових інструментів, а також з урахуванням викликів і загроз цифровізації.
Keywords: цифровізація; цифрова трансформація; підприємства; конкурентоспроможність; управління; нові виклики та загрози