ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ПІДПРИЄМСТВ МЕРЕЖЕВИХ СТРУКТУР: ПРОЄКТНІ КОНТЕКСТИ (Development Service Industry Management, 2023)
Кризові процеси в розвитку підприємств мережевих структур зумовлені, перш за все, неефективністю менеджменту. У зв'язку з цим в системі управління організацією відбувається її трансформація, яка безпосередньо впливає і на управління забезпеченням економічної безпеки. Тому в сучасних умовах ця підсистема управління також потребує реструктуризації з використанням інструментів проектного підходу. Проте на практиці це зробити важко через недостатню сформованість відповідного науково-методичного апарату.У статті досліджено поняття економічної безпеки, а також обґрунтовано практичне забезпечення економічної безпеки мережевих структур із застосуванням проєктного підходу. На основі чого запропоновано співвідношення основних складових економічної безпеки підприємств мережевих структур в контексті проєктних аспектів. Проведено комплексне дослідження забезпечення економічної безпеки мережевих структур. Обґрунтовано алгоритм зміцнення безпековової компоненти підприємств мережевих структур із ідентифікацією відповідних етапів.
Keywords: підприємства мережевих структур; економічна безпека; проєктний підхід; структура підприємств; механізм формування економічної безпеки