РИЗИКИ ТА ЗАГРОЗИ ПОСЛАБЛЕННЯ ФІНАНСОВОЇ БЕЗПЕКИ СЕКТОРА МАЛОГО ПІДПРИЄМНИЦТВА В УМОВАХ НЕСТАБІЛЬНОСТІ: АСПЕКТ ПОЛІТИКИ РЕГУЛЮВАННЯ (Development Service Industry Management, 2023)
У статті привернуто увагу до проблематики державної політики забезпечення фінансової безпеки сектора малого підприємництва України в ситуації існуючих ризиків та загроз її послаблення. Метою дослідження визначено ідентифікацію недоліків та проблемних аспектів державної політики, які призводять до активізації нових викликів та загроз фінансовій безпеці сектора малого підприємництва в Україні. Ідентифіковано недоліки (та їх наслідки) політики забезпечення фінансової безпеки сектора малого підприємництва в Україні за такими суб’єктами управління, як органи центральної державної влади та управління, Державна регуляторна служба України, органи регіональної влади та місцевого самоврядування, система та інституції бізнес-інфраструктури, елементи інфраструктури підтримки бізнесу, менеджмент малих суб’єктів господарювання. Визначено перспективи та напрями нівелювання ризиків і загроз послаблення фінансової безпеки сектора малого підприємництва в Україні в умовах нестабільності.
Keywords: фінансова безпека; фінансові ресурси; фінансові ризики та загрози; фінансові виклики; сектор малого підприємництва; суб’єкти господарювання; нестабільність; інструменти; політика регулювання