УПРАВЛІННЯ РОЗВИТКОМ ПІДПРИЄМСТВА НА ОСНОВІ КОМПЛЕКСНОЇ ТЕХНОЛОГІЇ: СТРАТЕГІЧНИЙ ТА ІННОВАЦІЙНИЙ АСПЕКТ (Development Service Industry Management, 2023)
В сучасних умовах значна частка підприємств, чий бізнес активно розвивається, шукають нові способи підвищення ефективності та конкурентоспроможності. З’ясовано, що переваги технологічного менеджменту на підприємстві стають рушійною силою стратегічних змін, а також його конкурентною перевагою. Проведено аналіз взаємозв’язку складових системи управління розвитком підприємства, сформованої на основі комплексної технології. Ключовими принципами забезпечення  ефективної реалізації комплексної технологій на всіх етапах розвитку підприємства є: принципи раціональності,  оптимізації та системності. Доведено, що для досягнення високих стійких результатів в системі управління розвитком підприємства слід забезпечити поєднання інноваційного та стратегічного аспектів при плануванні та оцінці управлінських технологій. Визначено, що впровадження інформаційних систем вимагає значних стратегічних змін в управлінських практиках, а також високої кваліфікації персоналу.
Keywords: управління; підприємство; технології управління; стратегічні зміни; внутрішнє середовище; зовнішнє середовище; конкурентні переваги; бізнес-процес; комплексна технологія