ПОБУДОВА СИСТЕМИ СТРАТЕГІЧНОГО HR-ІНЖИНІРИНГУ НА СУЧАСНОМУ ПІДПРИЄМСТВІ (Development Service Industry Management, 2023)
У статті досліджуються питання побудови системи стратегічного HR-інжинірингу сучасного підприємства. Визначено сутність поняття управління людськими ресурсами. Окреслено засади формування системи HR-інжинірингу підприємства, систему її цілей, структуру функціональних підсистем. Охарактеризовано цілі, завдання, принципи, напрями системи стратегічного HR-інжинірингу на підприємстві. Наголошено, що реалізація системи стратегічного HR-інжинірингу ґрунтується на обґрунтованій HR-стратегії, яка як і бізнес-стратегія, має враховувати зміни як у зовнішньому середовищі, так і всередині підприємства, і має бути здатною прогнозувати стани бізнес-середовища, що можуть виникнути впродовж періоду планування. Окреслено підходи до визначення сутності HR-стратегії підприємства, завдання розробки HR-стратегії, види та етапи її формування. Відзначено, що особливої уваги в умовах сучасної цифрової трансформації діяльності підприємств потребують аспекти побудови системи стратегічного HR-інжинірингу на засадах створення надійної Digital-HR-стратегії та успішної її реалізації.
Keywords: стратегічний HR-інжиніринг; HR-стратегія; цифрова HR-трансформація; Digital-HR-стратегія; стратегічні конкурентні переваги