ОСОБЛИВОСТІ СУЧАСНОГО ПІДПРИЄМНИЦТВА В ІНДУСТРІЇ ТУРИЗМУ ТА ГОСТИННОСТІ (Development Service Industry Management, 2023)
В статті проаналізовано сучасні тренди в індустрії туризму та гостинності. Авторами зазначено, що в доковідний період підприємства індустрії туризму та гостинності займали значну частку в структурі ВВП України, проте після пандемії COVID-19 та російського вторгнення в Україну, частка індустрії туризму та гостинності знизилась до мінімуму. В досліджені систематизовано чинники розвитку підприємництва в контексті використання інноваційних технологій. В статті акцентовано увагу на необхідності врахування структури інноваційного ландшафту індустрії туризму та гостинності в процесі впровадження інновацій. Крім того, авторами систематизовано сучасні тенденції в реалізації інновацій в індустрії  туризму та гостинності.
Keywords: туризм; індустрія гостинності; інноваційне підприємництво; інноваційний ландшафт