КРИТЕРІЇ ОПТИМІЗАЦІЇ РЕСУРСНИХ МОЖЛИВОСТЕЙ ПІДПРИЄМСТВ (Development Service Industry Management, 2023)
У статті запропоновано використовувати термін «оптимізація ресурсів» для відображення взаємозв’язку між обсягом витрачених ресурсів та рівнем досягнення цілей підприємства. Відповідно вказаного тлумачення визначено напрями оптимізації використання ресурсів, а саме оптимізація їх кількості, якості, організації забезпечення та управління. Запропоновано управління ресурсами підпорядковувати управлінню розвитком підприємства. Проаналізовано можливості застосовувати поняття «ресурсозбереження», «раціональності» у якості критеріїв оптимізації управління ресурсними можливостями підприємств.
Keywords: ресурси; управління ресурсами; оптимізація ресурсів; використання ресурсів; раціональність використання ресурсів; ефективність використання ресурсів