ОСОБЛИВОСТІ УПРАВЛІННЯ РОЗВИТКОМ БІЗНЕС-ОРГАНІЗАЦІЙ В СУЧАСНИХ УКРАЇНСЬКИХ УМОВАХ (Development Service Industry Management, 2023)
У статті проведено дослідження спрямоване на вивчення ефективності інструментів та заходів що застосовуються в управлінні розвитком бізнес-організацій, зокрема в складних умовах військової агресії. Розширено поняття «управління розвитком бізнес-організації» та проаналізовано взаємодію між операційними та стратегічними інструментами. Розглянуто оперативні та стратегічні інструменти, враховуючи їх роль у тимчасовій стійкості та довгостроковій адаптації. Продемонстровано, що синергетичний підхід, який гармонізує як операційні, так і стратегічні інструменти, є обов’язковим для успішного управління розвитком бізнесу в таких бурхливих умовах. Здатність досягти тонкого балансу між короткостроковою стійкістю та довгостроковою здатністю до адаптації стає критичним фактором для виживання та зростання організації в умовах суперництва.
Keywords: розвиток; управління розвитком; стабільний розвиток; бізнес-середовище; адаптація; оперативні та стратегічні інструменти