СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ ЕФЕКТ ВІДНОВЛЕННЯ ТВАРИННИЦЬКОЇ ЛОГІСТИКИ НА ДЕОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ (Development Service Industry Management, 2025)
В статті визначено особливості логістичної системи аграрного сектору та чинники, які впливають на формування ланцюгів постачання у тваринництві. Комплексне уявлення про тваринницьку логістику дозволяє фахівцям аграрного сектору зосередити свою увагу на організації логістичних зв’язків безпосередньо для забезпечення агропродукції з урахуванням специфіки деокупованих територій України. В ході дослідження обґрунтована необхідність переорієнтації підприємств тваринництва на впровадження передових практик сталого розвитку, що дозволить підвищити продуктивність і результативність логістичних процесів, а також кращу відповідність потребам споживачів.Було виокремлено критерії оцінки соціально-економічного ефекту щодо відновлення логістики тваринництва за основними групами показників (економічними, соціальними та продовольчими). Визначені основні етапи оцінки щодо такого ефекту, пов’язаного з відновлення логістики тваринництва. У зв'язку з чим доведена доцільність правильного зрозуміння специфіки та налагодження оцінки мультиплікативного ефекту відновлення логістики тваринництва, а саме переваг та складнощів його реалізації в рамках регіональної економіки.
Keywords: тваринництво; соціально-економічний ефект; відновлення логістики; регіональний розвиток; деокупована територія; критерії оцінювання; логістичний ланцюг; додана вартість